14

In 1990 begon ik te werken bij ANP Foto. Toen nog in de Wibautstraat in Amsterdam. Mooi bedrijf, fijne collega’s, erg leuk werk. Ik heb daar van alles meegemaakt. De opkomst van de digitale fotografie, het ontstaan van beeldbanken, de omvorming van stichting naar bv, de uitbouw van beeldgebruik in en door de media. Een wereld die in beweging was en is.

Na bijna 14 jaar sloeg ik mijn eigen weg in. Het Strandhuis werd geopend en ik ging als zelfstandige verder. Communicatie, teksten en beeld, dat was mijn werkterrein. In 14 jaar vele mooie opdrachten gehad. Heel veel contacten opgedaan en altijd leuk werk gehad. Sinds een tijd mag ik de opdrachtfotografie doen voor Hollandse Hoogte en ik voel me daar heel goed bij.

HH is nu overgenomen door… het ANP. Het bedrijf verhuist. Letterlijk. Werk en mensen stappen over. En ik stap mee. Ik ga weer in dienst, na 14 jaar zelfstandig te zijn geweest, ga ik weer in dienst. Ik heb er zin in. Het werk, de collega’s en de wereld van de fotografie is een plek waar ik mij thuis voel. Die vrijheid als zelfstandige geef ik op, al zit die vrijheid vaak tussen je oren. Ook als zelfstandige moet je leveren, iedere dag werken, deadlines halen.

Ik denk dat ik nog een jaar of 14 moet werken voor ik met pensioen mag/kan/moet/ga. Geen idee. Ik denk nog lang niet aan mijn pensioen. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging. De echte nummer 14 zei het al: “Ik hou van werken zolang het werken is waarvan ik hou.” Daar sluit ik me helemaal bij aan.