Foto’s, foto’s, foto’s…

Woensdag 29 november organiseren wij (ik, samen met Hans Oostrum en Jeffrey Groot) alweer voor de 10e keer een PictureThis Den Haag bijeenkomst. Een heerlijke avond vol fotografie bij het Fotomuseum Den Haag.

We doen dit nu alweer twee jaar en het blijft een feestje om te regelen. Beeld, foto’s, beeldtaal, het is en blijft een wonderlijk mooi onderwerp om mee aan het werk te zijn. De wereld is een beeldwereld geworden. We denken in plaatjes, kijken veel naar beeld (zowel stilstaande als bewegende) en denken ook steeds meer in plaatjes.

Toch mag fotografie meer waardering en aandacht krijgen. Fotografen zijn er genoeg, maar goed werk vinden en krijgen, voldoende betaald krijgen en zorg voor (hun) rechten blijven een punt van aandacht.

Daarom organiseren wij PictureThis. Om fotografie voor het voetlicht te brengen. Om mensen die werken in en rond de fotografie met elkaar in contact te brengen. Om aandacht te vragen voor het moois dat fotografie ons brengt.

Kom gerust naar de 10e aflevering. HIER vind je alle informatie. En LEES ook het artikel dat deze week in Den Haag Centraal over ons staat. Fotografie is het waard om bekeken te worden.