Over foto’s en zo

Niets is leuker dan met mensen te kijken naar foto’s en te praten over foto’s. Daarom organiseer ik samen met Hans Oostrum en Jeffrey Groot een paar keer per jaar PictureThis Den Haag.

Donderdag 7 maart hadden we een special: een avond vol nieuwsfotografie. In Nieuwspoort in Den Haag. We toonden een uittreksel uit het jaaroverzicht in beeld van ANP en Hollandse Hoogte, we reikten voor het eerst de Jos van Leeuwen Fotoprijs uit, het publiek mocht stemmen en we speelden een klein quiz. We waren met zo’n 150 mensen, de wethouder was er bij en veel media. Voor en na de bijeenkomst was er een borrel met hapjes.

Van links naar rechts: Leo Blom, Roel Rozenburg, Edouard van Arem, Wethouder Rachid Guernaoui. Alexander Schippers wint de eerste Jos van Leeuwen Fotoprijs. Wethouder Rachid Guernaoui van mediazaken zou de publieksprijs uitreiken. FOTO MARTIJN BEEKMAN / Hollandse Beelden

Het zijn van die avond die veel (vrije) tijd kosten, maar die super veel energie opleveren. Ik gun het iedereen om er een volgende keer bij te zijn:

www.picturethisdenhaag.nl. 10 april, dan zijn we weer in het Fotomuseum.