Voorbeelden

Ik ben meer van de uitvoering, dan van de theorie.  Natuurlijk denk ik na over de wijze waarop de communicatie binnen of voor een organisatie gevoerd moet worden. Hoe die moet passen in de missie en de visie en de strategie. Maar ik ben vooral van het doen en maken. Na een gedegen voorbereiding, een goede briefing en een duidelijk doel: aan het werk. En dan krijg je dit soort werk:

  • Jarenlang heb ik voor MKB Den Haag de MKB Den Haag Zakengids gemaakt. Een informatief magazine op A5 formaat met informatie over het mkb in de stad, interviews met wethouders en informatie van en over MKB Den Haag. De editie 2016-2017 was de laatste uitgave. Check de pdf.
  • Samen met de mensen van HUDL: Rob Schippers, Annemiek van der Meulen (vormgeving) en Fred van ’t Hof (webbouw) de website gemaakt voor de Koning Willem I Stichting. Mijn taak was de coördinatie, conceptteksten leveren en eerste beeldselectie maken. Opdrachtgever was VDH Bestuurszaken. Zij beheren de website.
  • Voor FMN heb ik een gedurende twee jaar het magazine FMN Connect mogen maken. Eerst alleen digitaal, daarna in ook in print. Mijn taak was het bladmanagement, de coördinatie van de vormgeving, redactie en het drukwerk en ook mee-schrijven aan de inhoud. Het magazine hield in de zomer van 2017 helaas op te bestaan.
  • Voor de Stichting Voorall, een stichting voor Hagenaars met een beperking, heb ik in opdracht van Studio Oostrum een script en voice-over tekst geschreven voor een video. Het bijzondere van dit project was dat de lezer van de voice-overtekst blind was. Daar moet je als schrijver wel rekening mee houden. Al met al een mooie video geworden. Kijk zelf.
  • Bij de HTM heb ik in de afgelopen jaren een aantal keren medewerkers individueel een communicatietraining mogen geven. De inhoud van iedere training was afgestemd op de persoon. De een had meer bagage nodig als het ging om spelling, zinsbouw en structuur in teksten, de ander juist meer aandacht voor komen tot de kern van de boodschap en hoe breng je die over. Trainingen op maat, 1 op 1. Erg leuk om te doen.