Workshops

Ik geef workshops en trainingen over fotografie of aan fotografen. Dat doe ik onder meer via Hollandse Hoogte, in hun fotolokaal aan de Zwaardstraat in Den Haag / Scheveningen.

6 oktober: Acquisitie voor fotografen. Samen met Rob Schippers
Acquisitie wordt steeds belangrijker voor de professionele fotograaf. Dit vraagt echter om andere kennis en ervaring dan alleen fotografische kunde. Tijdens deze workshop leer je wat je moet weten als fotograaf die zelf moet zorgen voor klanten. Je ontdekt in deze workshop hoe je dat direct in jouw beroepspraktijk kunt toepassen. Met gratis jaarabonnement op fotografiemagazine Hollandse Beelden ter waarde van €39,-!

2 november: Beeldresearch: hoe vind je de beste foto’s?
Hoe vind je de foto die je zoekt? Daar gaat deze workshop over. De vraag is zo gesteld, maar het vinden van het juiste beeldmateriaal is een kunst. Soms vind je de gezochte foto zo, maar in de praktijk blijkt het zoeken naar de gewenste foto(‘s) vaak een hele klus. Je kent dat wel: je tikt in een zoekveld van een beeldbank oude man met hond in en je krijgt een paar honderd foto’s, maar geen oude man met een hond. Zoeken is een vak en dat vak is goed te leren. Deze workshop geeft daar een gedegen aanzet toe. Met gratis jaarabonnement op fotomagazine Hollandse Beelden!